Застосування ефірного масла мандарина

Мандарин — це дерево, висотою не більше 6 м, вічнозелене. Плоди у цього дерева соковиті, яскраві, квіти ароматні, листя блискучі. Китай і В’єтнам вважаються батьківщиною мандарина. Це дерево має відношення в сімейству рутових. Історія походження назви цього дерева теж дуже цікава. На батьківщині мандарина плоди з дерева подавали на стіл тільки главам країни. Їх називали мандаринами. Відповідно, звідси й походить назва цього дерева. До Європи ці східні фрукти дійшли тільки до початку дев’ятнадцятого століття. У сучасному світі мандарин зайняв дуже міцні позиції і є практично скрізь.


На сході добре знали про цілющі властивості шкірки мандарина і використовували цей засіб протягом багатьох століть в лікувальних цілях. Приміром, шкірку цього плоду використовували для того, щоб пом’якшити сильний кашель, а також при запаленні горла і бронхіті. Крім того, шкірка мандарина корисна для підвищення апетиту і поліпшення травлення. Ефірне масло, яке містить шкірка мандарина, виходить методом холодного віджиму. Воно використовується не тільки в лікувальних, але і в косметичних цілях.

Ефірне масло цієї рослини можна отримати з шкірки стиглих плодів. Масло має червонувато-жовтий колір, часом темно-оранжевий, аромат дуже яскравий, солодко-фруктовий. Італія і Бразилія вважаються найпотужнішими виробниками цієї олії у світі. Крім того, можна отримувати масло з недозрілих плодів — масло зеленого мандарина. Воно м’яке за своїм впливом, завдяки чому навіть діти можуть його використовувати. У складі масла мандарина присутні каріофіллен, лімонен, мирцен, гераніол, α- і β-пінени, ліналоол та інші компоненти. Це компоненти сприяють тому, що масло мандарина можна використовувати не тільки в лікувальних і косметичних цілях, але і в ролі харчової добавки.

Застосування ефірного масла мандарина як заспокійливий засіб

Це масло володіє такими властивостями, яке допомагає людям, які пережили горе у своєму житті, або катастрофу. Воно діє заспокійливо, і сприяє тому, що людина знову знаходить у собі бажання і сили продовжувати життя. Це масло допомагає позбавлятися від депресії, і набути моральну рівновагу, виводить з душевних криз. Якщо життя вам здається сірою, порожній і безрадісним, то вас може підбадьорити саме мандаринове масло. Мандаринове масло позитивно впливає на наш сон. Якщо у вас безсоння, то масло поверне вам міцний і здоровий сон, а також зніме те, що вам не потрібно — перевтома і перенапруження. Мандаринове масло дуже дієво при нервозності і дратівливості, а також при напрузі і страху. Характерно, що це масло дуже добре впливає і на дорослих, і на дітей. Людина, яка відчув барвистий аромат цієї олії, відразу ж відчуває себе набагато краще, у нього піднімається настрій, і до нього повертається бадьорий стан.

Якщо разом з мандариновим маслом використовувати ще цитрусові масла, то ефект буде сильней. В цілому, мандаринове масло відмінно поєднується з такими маслами як бергамот, неролі, ліметт, ветивер, пачулі, базилік, м’ята, кориця, іланг-іланг, мускатний горіх, майоран.

Застосування масла мандарина як косметичний засіб

Немає нічого кращого для розгладження зморшок, ніж ефірне мандаринове масло. Воно сприяє поліпшенню кольору шкіри, робить її чистою і квітучою. Майте на увазі, що масло мандарина дуже дієво при герпесі. Воно благотворно впливає на шкіру, а також перешкоджає появі розтяжок. Завдяки цій властивості масло мандарина можна використовувати під час вагітності, щоб уникнути розтягнень шкіри. Також це відмінний засіб в зимову пору року. Ефірне масло мандарина живить шкіру, тонізує і відновлює в той час, коли шкірі не вистачає тепла і сонечка. Також воно корисно для використання при жирній шкірі. Масло сприяє звуженню пор і видаляє жирний блиск. Ефірне масло мандарина очищає шкіру від целюліту. Господині на замітку, що після пологів шкіра відмінно відновлюється при використанні суміші з масла мандарина, лаванди і неролі. Якщо ви будете застосовувати це масло в догляді за шкірою, то будете приголомшені приголомшливим ефектом! Шкіра стане гладкою і рівною.

Ви не знайдете краще кошти для втомленою і в’ялої шкіри, ніж масло мандарина. При застосуванні цієї олії шкіра розквітає на очах. Однак, краще не використовувати цю олію, якщо ви виходите на сонце, це може викликати реакцію шкіри. Знайте, що при нанесенні масла мандарина може з’явитися легке почервоніння і печіння. Це нормальна природна реакція. Для того, щоб збагатити мандариновим маслом ваші улюблені косметичні засоби, слід дотримуватися певну пропорцію: на 15 грам основного масла 5-8 крапель ефірного масла мандарина.

Застосування ефірного масла в якості цілющого засобу

Мандаринове ефірна олія дуже знадобиться нам взимку, коли організму бракує сонця, сил, енергії і вітамінів. Завдяки цьому маслу вітаміни краще засвоюються, імунітет підвищується. Також поліпшується робота травної системи, і організм очищається від токсинів і шлаків. Властивості масла неоціненні: протизапальну, протигрибкову, антисептичну, спазмолітичну, і антицинготну. Дуже добре масло в допомоги для тих, у кого кровоточивість і запалення ясен. Сприяє виведенню зайвої рідини з організму, має жовчогінну дію, а також його успішно застосовують у боротьбі із зайвою вагою. Так як це масло має дуже м’яку дію, то його люблять використовувати навіть ті люди, які мають схильність до алергії.