Застосування ефірного масла гіацинта

Ефірне масло гіацинта (Hyacinthus orientalis), отримують яке з квітів та листя гіацинта, в наші країни прийшло зі Сходу, а саме з Туреччини та Сирії. У Європі в наші дні виробниками цієї олії є такі країни, як Голландія і Франція. Застосування ефірного масла гіацинта почалося досить давно. Так ще в Стародавній Греції цей продукт вважався популярним. Особливе місце масло займає у давньоіндійській медицині і в традиційній китайській медицині.


Його властивості дуже різноманітні. Серед основних слід згадати про дезінфікуючому, бактерицидном, в’яжучий, антисептичний, седативном, противовоспалительном та інших діях. Прийнято вважати, що чудовий квіткових аромат і прекрасні розслаблюючі властивості цього високоякісного продукту можна з успіхом використовувати для позбавлення від психологічних розладів, неврозів, безсоння, поліпшення функції нервової системи. Саме це і робить застосування масла гіацинта вкрай популярним в ароматерапії для лікування стресів і пов’язаних з ними захворювань.

У стародавні часи на Сході Гіацинтове масло було прийнято вважати жіночим, тому що воно було здатне відновити жіночий гормональний баланс, регулюючи тим самим менструальний цикл і допомагаючи жінкам впоратися з менструальними болями, напругою, спазмами та іншими симптомами ПМС. Також найчастіше це масло прийнято було використовувати для лікування фригідності і стимуляції статевого потягу у жінок. Крім іншого, воно відоме своїми чудовими відновлюють і омолоджують властивостями, що дозволяє використовувати його вельми успішно в косметології для виготовлення різних засобів, які доглядають за шкірою.

Якщо продовжувати мова про косметології, то в тут Гіацинтове масло може ефективно допомогти людям з зів’ялої і сухою шкірою. Для підвищення її пружності та еластичності, омолодження, зволоження і живлення шкіри потрібно всього лише додати пару крапель даного ефірного масла в денний або нічний крем або інший косметичний засіб, який ви застосовуєте для догляду за шкірою обличчя. Не менш активно Гіацинтове масло застосовується і в парфумерії, зокрема, для виготовлення дорогих парфумів, адже воно володіє чудовим ароматом, за що дуже високо цінується.

Але цей високоякісний продукт можна застосовувати і самостійно для поліпшення стану шкіри. Крім того, Гіацинтове масло може сприяти творчому розвитку, поглибленню в самопізнання й загостренню інтуїції. Найчастіше це масло застосовується для масажів, ванн, а також аромаламп. Також для досягнення найбільшого ефекту можна змішати Гіацинтове масло з маслом іланг-іланг, бергамоту, фіалки, жасмину, неролі і іншими. Слід пам’ятати, що це масло можна приймати усередину.