Склад, властивості та застосування масла бразильського горіха

Бразильський горіх і всі його продукти з’явилися на вітчизняному ринку порівняно недавно і тільки-тільки освоюються російськими покупцями. Як ви, напевно, вже зрозуміли з назви, горіх цей росте в Бразилії, а батьківщина його — це Венесуела і Гвіана. У бразильському горісі міститься дуже багато цінних природних мінералів, зокрема, селен і магній, з нього виготовляються прозоре масло світлого кольору, відоме своїм приємним смаком і ароматом, а також лікувальними властивостями. Своє застосування він знаходить переважно в косметиці, завдяки своїм прекрасним поживним і зволожуючим властивостям. Більш детально про склад, властивості і застосування масла бразильського горіха ми сьогодні й розповімо.


На 60 відсотків бразильський горіх складається з різних мастил, також до його складі можна знайти корисні насичені натуральні жирні кислоти, наприклад, оленів, пальмітинова, стеаринова, ліноленова, миристиновая та інші, вкрай важливі для нормальних біохімічних і фізіологічних процесів, що протікають в людському організмі. Цей продукт також містить у собі альфа-, гамма-, бета-, і дельта- токофероли, жиророзчинні природні вітаміни і тритерпенові спирти. Крім цього, до складу масла бразильського горіха входить ряд різних фітостіролов, що мають прекрасне протизапальну дію, здатних до нейтралізації вільних радикалів, уповільнюючи тим самим процес старіння людського організму.

Горіхове масло, як правило, отримують, використовуючи найбільш щадні технології холодного пресування, щоб повністю зберегти всі поживні мікроелементи та речовини. Через свого чадного аромату і смаку горіхове масло знаходить своє застосування в кулінарії, наприклад, при виготовленні солодощів і випічки. Прийнято вважати, що селен, який міститься в цьому маслі, здатний з позитивного боку впливати на чоловіче здоров’я і допомагати чоловікам, знижуючи ризик ракових захворювань і захворювань передміхурової залози. Через це властивості олії виробники часто і додають його в різні чоловічі креми і гелі після гоління.

Найпоширенішою сферою використання цього горіхового масла є косметологія. Обумовлено це тим, що в маслі дуже високо вміст вітаміну Е, так корисного для шкіри. Також масло має чудові зволожуючі і загоюють властивості, що дозволяє йому, проникаючи в шкірні пори, утворювати своєрідний захисний шар, що не дає рідини, випаровуючись, осушувати шкіру. Широко застосування масла і для загоєння порізів, ран, опіків, вугрів, для позбавлення від виразок, шкірних запалень, висипу, адже це масло володіє прекрасними протизапальними і загоюючими властивостями.

Крім того, масло здатне надавати зволожуючу дію, які часто використовується косметологами для догляду за волоссям, з нього виготовляють різні креми, бальзами та кондиціонери для волосся. Жінки можуть збільшувати ефективність своїх косметичних засобів, додавши в них від 3 до10 відсотків горіхового масла від усього обсягу. Перш, ніж використовувати цю олію на кухні, неодмінно переконайтеся в тому, що воно є високоякісним продуктом і привезено з латиноамериканських країн, де і ростуть найкращі в світі плантації бразильських горіхів.