Застосування ефірного масла мірри

Завдяки своїм властивостям і тонкому гіркуватий аромат мирра завжди приваблювала людей. Цей аромат, заспокійливий і теплий, допомагає знімати напругу, сприяє романтичній обстановці. Цей, злегка терпкий запах, займає позицію одного з найпопулярніших ароматів.


Ще в Давньому Єгипті мирра використовувалася як одного з найважливіших компонентів пахощів, а також єгиптяни застосовували її при бальзамуванні. Ви можете зустріти згадка про Мирру навіть у Біблії: вино разом з миром були запропоновані Ісусу перед тим, як його розіп’яли на хресті. Опис цінних властивостей цієї рослини ви можете знайти в стародавніх рукописах. Мірра допомагала позбавлятися від виразок і пролежнів, знахарі рекомендували її для стимулювання пологів, а крім того, вона позбавляє від підвищеного апетиту, у наш час це називається булімією. З мірри робили цілющу мазь, яку загортали воїнам в походи, а також додавали її в ароматичну воду. Сьогодні за допомогою смоли, яку виділяють миррове дерева, виготовляють ефірну олію. Дерева мірри виростають в Індії, Європі та Африці.

Ефірне масло мирри володіє складним ароматом, і кожна людина сприймає його по-різному. Не дивлячись на те, що аромат теплий, він володіє злегка сургучною, піщаним відтінком. З цієї причини не рекомендується дуже старатися з цим маслом. Аромат мірри чудово поєднується з лавандою, грейпфрутом, сандалом, сосною і кипарисом. Для мірри також вважаються компліментарними масла гвоздики, мускату, троянди, пачулі. Масло мірри жовтуватого відтінку, тягуче, цілком здатне мати індивідуальну непереносимість. Якщо при нанесенні на шкіру масла мірри процес супроводжується відчуттям тепла і легкого поколювання — значить реакція на масло нормальна. Це масло заборонено застосовувати під час вагітності — воно сприяє підвищенню тонусу міометрія (м’язової стінка матки).

Застосування ефірного масла мірри в косметології

Це масло незамінне в косметології. Після застосування цієї олії шкіра підтягується, йдуть дрібні зморшки, тон обличчя стає більш рівним. Це масло надає ефект омолодження, після нього шкіра стає гладкою і бархатистою. На рани масло мірри теж справляє позитивний ефект. Воно незамінне при виразках, екземах, тріщинах на шкірі, рубцях і розтяжках. Ефірне масло мирри має протизапальну властивість, знімає роздратування, висип, а також алергічні реакції на шкірі. До всіх інших достоїнств, масло мірри відмінно доглядає за волоссям, а також зміцнює їх, волосся перестає випадати. Для цього слід просто вмочити зубці вашої гребінця в масло мірри, і розчесати волосся ввечері, перед сном. Туди ж можете додати масло троянди, лаванди, сандалу. А також не зайвим буде додати кілька крапель цієї суміші в шампунь в пропорції: 10 г основи на 3 краплі олії. Це чудово зміцнить волосся.

Косметичний лід. Візьміть пів склянки вершків, туди додайте 5 крапель масла мирри, розмішайте, розлийте у форми для льоду і покладіть в морозильну камеру. Цим льодом потрібно протирати шкіру декольте, шиї та обличчя 1 раз на день, переважно на ніч. Це слід робити перед тим, як будете наносити доглядає засіб.

Маска для ефекту ліфтингу. Для цієї маски вам потрібно половину склянки вівсяних пластівців подрібнити в кавомолці, додати туди 5 крапель мірри і 30 г вершків. Потім цю маску нанесіть на шкіру обличчя, уникаючи ділянок навколо очей, і почекайте, поки вона висохне. Далі вмийтеся теплою водою і нанесіть на обличчя жирний крем.

Для позбавлення від розтяжок і рубців потрібно змішати масло мірри, гвоздики, грейпфрута (по 3 краплі) з основним маслом (10 р). В якості основи можна використовувати будь-яке масло. Цю суміш потрібно нанести на потрібні ділянки шкіри, і масажними рухами втирайте масло, поки воно повністю не вбереться. Особливо ефективно масло буде діяти на свіжі розтяжки і рубці.

Терапевтична дія масла мірри

Так як мирра здатна надавати протизапальну, тонізуючу, загальнозміцнюючу дію на організм людини, то стало можливим активне застосування масла мірри в лікуванні ГРЗ та інфекційних захворювань. Мірра відмінно стимулює роботу травної системи, стабілізує стілець. За допомогою ефірного масла мірри знімаються запальні захворювання ротової порожнини, а також лікуватися кровоточивість ясен. Полоскання, які слід використовувати при стоматиті: 2 краплі олії потрібно змішати з 1 ч. Л. емульгатора (сода, мед, сіль), розмішати це в склянці кип’яченої води. Цим розчином потрібно полоскати ротову порожнину один раз в день. Для ясен також будуть корисні аплікації, що складаються з 10 крапель олії паростків пшениці і 5 крапель мірри. За допомогою ефірного масла мірри усуваються ПМС, а також воно може бути використано при кандидозі (молочниці) в розчинах для спринцювання. Воно може застосовуватися в якості знеболюючого засобу при артрозах і артритах, сприяє зняттю набряків.

Якщо у вас знижений імунітет, загальне нездужання, занепад сил, то масло можна вживати всередину. 100 г варення, меду або джему змішайте з 5-7 краплями ефірної олії мірри. Приймати потрібно по 1 ч. Л. протягом дня кілька разів, запиваючи суміш соком або кефіром (100г).

Для того, щоб приготувати матеріал для інгаляції, вам достатньо буде 2 крапель ефірного масла мірри, 1 краплі олії ромашки, 1 краплі олії ялиці.

При артриті (для розтирань) візьміть 10 г основи (мигдального або оливкової олії) і 4 краплі олії мірри.

Не можна не згадати про те, що масло мірри має позитивний ефект на інтимну сферу нашого життя. Аромат ефірного масла мірри є потужним афродизіаком. Він має властивості, які загострюють чутливість, розкріпачує, і допомагає налаштуватися на еротичну хвилю. Розслабитися з коханою людиною вам допоможуть: свічки, аромалампи (туди додайте по дві краплі жасмину, мірри, пачулі). Наберіть теплу ванну, додайте туди по три краплі іланг-ілангу, мірри, і рожевого масла. Аромат олії мірри також має седативну дію. Після пристрасних обіймів з коханим ви будете спати міцно і спокійно.