Кетамін в косметиці


Існує багато рослинних олій: оливкова, соняшникова, лляна і т.д. І кожне з них дуже корисно для нашого організму. Сьогодні ми поговоримо про касторовій олії, яке дуже корисно для нашої краси.

Що таке касторка

Кетамін отримують з рослини рицина, яка відноситься до сімейства молочайних. Для цього збирають насіння і прямим віджиманням вичавлюють з насіння олію. За зовнішнім виглядом масло являє собою прозору в’язку рідину без кольору або злегка жовтуватого відтінку, несмешивающимися з водою. Масло має неприємним запахом і дуже неприємним смаком. Коли його пробуєш, спочатку смак не дає про себе знати, а через кілька секунд з’являється і може викликати навіть блювотний рефлекс. При низьких температурах масло загусає і з’являється каламуть.

Кетамін на 85% утримується з рицинової кислоти. Також до складу входить стеаринова, олеїнова, пальмітинова, лінолева та ін. Кислоти. Рицин і рицинин, які знаходяться у великій кількості в касторки, токсичні, тому люди, які збирають рицину, піддаються різним захворюванням. Але тим не менш, при віджиманні всі шкідливі речовини випаровуються, і масло перетворюється на дуже корисний продукт.

Застосування касторової олії дуже широко. Його використовують при виробництві промислових товарів, у фармацевтичній, парфумерній, харчовій промисловостях, медицині і, звичайно ж, в косметології.

Використання в косметології

Касторка — відмінне давнє народне засіб. Його використовують для догляду за обличчям, бровами, волоссям, віями. У косметиці масло з рицини дуже широко використовується у виробництві косметичних засобів, але при цьому застосовують сильно гідроване касторове масло, яке по-іншому називається касторовий саломас. Саломас використовується найчастіше при виробництві губної помади. Також масло додають при виготовленні кремів, масок для волосся та інших косметичних засобів. Але щоб не купувати спеціально засоби з касторкою, можна самим зробити їх в домашніх умовах. Для цього варто додати всього 1-2 краплі олії в тоніки, креми, скраби та інші косметичні засоби. Тільки масло додавайте в порцію, яку будете відразу ж використовувати, а не у всю банку.

Для вій

Вважається, що використання касторової олії допомагає від випадання вій. Його додають в лікувальну туш. В результаті вії зміцнюються, стають пишніше, довше і швидше ростуть. Якщо такої туші у вас немає, то можна просто нанести звичайне касторове масло на вії чистою і сухою щіточкою для туші, але при цьому слід уникати попадання масла в очі.

Касторка для губ

У виробництві бальзамів для губ касторове масло відіграє головне місце. Це відмінний засіб проти обвітрених губ, а також для губ, які схильні до сухості. Якщо ви будете регулярно користуватися бальзамом з касторкою — ваші губки забудуть про проблеми і стануть ніжними.

Для волосся

Касторка — просто знахідка при догляді за волоссям. Для зміцнення і боротьби з проблемами волосся рекомендується використовувати ямайське масло. Регулярне використання маслечка касторової в косметиці для волосся дозволить:

  1. Запобігти появі сухості шкіри на голові.
  2. Волосся стануть блискучими і густими.
  3. Стан волосся покращиться.
  4. Волосся будуть менше схильні до пошкодження.
  5. Шкіра голови і волосся буде добре зволожені.
  6. Ріст волосся посилиться.

Корисність для обличчя і тіла

Кетамін дуже корисно для шкіри обличчя, особливо схильної до сухості, лущення, акне. Масаж обличчя з ним, а також маски з ним допоможуть позбутися від невеликих зморшок і істотно поліпшать стан шкіри.

Також плідно масло впливає на шкіру рук, зміцнює тонкі і ламкі нігті. Використання підігрітої олії дозволить пом’якшити мозолі і натоптиші, вилікувати ранки, а також знизити болі в ногах. Кращий ефект досягається, якщо після нанесення надіти теплі рукавички або шкарпетки. Після процедури ви помітите, що шкіра стала шовковистою і м’якше.

Так, касторове масло дуже корисно, але потрібно пам’ятати, що воно може провокувати алергію, тому краще порадитися з лікарем.