Користь і застосування олії жожоба для волосся та обличчя


Масло жожоба являє собою рідку воскоподібне субстанцію золотистого кольору. Отримують його з насіння однойменної рослини, що росте в основному на території Арізони, Мексики і Каліфорнії. Таким чином, найбільш великим виробником цієї олії є США.

Очищене масло жожоба — безбарвна рідина, неімеющімі запаху. Так як воно славиться своїми зволожуючими властивостями, вкосметіческой індустрії це масло є найважливішим компонентом. До того ж, це невід’ємна частина багатьох шампунів і кондиціонерів. Масло жожоба такжевходіт до складу цілого ряду засобів для догляду за шкірою. Однак особливо полезнооно для волосся і шкіри голови.

Сьогодні такі проблеми, як лупа, випадання і сухість волосся, посічені кінчики досить шірокораспространени. Причиною їх виникнення є вплив хіміческіхвеществ, шкідливі зовнішні фактори і засоби для укладання волосся. Саме поетомусохраніть волосся здоровими не представляється можливим.

За своєю структурою масло жожоба схоже з кожнимсалом, вироблюваним сальними залозами. Саме з цієї причини масло ісприяє регулювання рівня його вироблення.

Що виробляється сальними залозами жир сохраняеткорні волосся добре зволоженими. Однак його надлишок призводить до образованіюна шкірі голови шару, що блокує волосяні фолікули. Саме це являетсяпрічіной ламкості і випадіння волосся, а також уповільнення їх зростання.

Так як масло жожоба — це ефективне средстводля м’якого і ніжного очищення шкіри голови, воно допомагає вирішити і проблему счрезмерно великою кількістю вироблюваного шкірного сала, таким чином виперестанете втрачати волосся і страждати від їх ламкості.

Інші корисні властивості

  • Масаж шкіри голови з використанням олії жожоба поліпшить процес кровообігу. Завдяки цьому волосся почнуть рости швидше;
  • Так як масло жожоба володіє антибактеріальними і протигрибковими властивостями, його застосування сприяє підтримці здоров’я шкіри голови;
  • Воно вирішує проблему втрати волосся, викликану такими захворюваннями, як дерматит шкіри голови, псоріаз і екзема;
  • Це масло — відмінний кондиціонер для волосся, що допомагає нормалізувати стан сухих неслухняного волосся;
  • Застосування масла жожоба робить волосся більш блискучими, зводячи до мінімуму їх пошкодження внаслідок зовнішніх факторів.

«Скромна» масло жожоба відчуло свою значимість як засоби догляду за волоссям ще в ті далекі часи, коли кутовий жир не могли отримувати через заборону на китобійний промисел. Завдяки своїм пом’якшувальною і зволожуючим властивостям, воно відоме людству з незапам’ятних часів. Сьогодні ж масло в основному використовується для догляду за шкірою і стимулювання росту волосся.

Способи застосування

Нагріту олію

Трохи нагрійте масло і використовуючи кусочеквати, нанесіть його на шкіру біля коріння волосся. Помасажуйте голову. Через часпомойте голову м’яким шампунем, ретельно при цьому змиваючи масло. Якщо вашіволоси потребують додаткового харчування, додайте до жожоба ще й маслококоса.

В якості кондиціонера

Якщо ваше волосся занадто сухі, тоді прііспользованіі кондиціонера регулярно додавайте в нього чайну ложку маслажожоба. Нанесіть кондиціонер по всій довжині волосся, залиште всього лише нанесколько хвилин, акуратно змийте. Після цього використовувати шампунь рекомендується.

Ще один спосіб застосування (також для сухіхволос) — втріть невелику кількість масла у вологе волосся.

Інші області застосування

Масло жожоба використовується не тільки для догляду заволосамі. Як уже згадувалося вище, воно контролює вироблення шкірного сала, отже, його можна застосовувати для лікування акне і догляду за жирною кожей.Масло допомагає запобігти закупорювання пор, яке і викликає появленіеприщей. Масло жожоба відносно легке і нежирне, ось чому воно легко ібистро всмоктується шкірою, зберігаючи її зволоженою протягом дня.

Враховуючи, що воно досить добре помогаетразгладіть зморшки, масло жожоба входить до складу антивікових засобів.

Завдяки тому, що це ефірне масло одінаковохорошо діє як на шкіру, так і на волосся, його можна вважати практіческіуніверсальним косметичним засобом.