Ефірна олія сандалу


Сандалове масло — це продукт, що має багату історію, яка налічує вже більше 4000 років. Про нього згадували навіть у древніх текстах, які написані в санскриті. Ним користувалися в Індії для здійснення релігійних матеріалів, використовували в курильних свічках для переходу в медитативний стан і просто для розслаблення. У Єгипті теж застосовували сандалове масло, але для бальзамування. Більше того, лікарі всіх стародавніх цивілізацій знали про цілющі властивості цього масла. І сьогодні воно не залишається без уваги, тому що і зараз сандалове масло використовується для медитації і більш того його активно використовують у косметичній і парфумерній промисловості.

Склад ефірної масласандала

Сандалове масло отримують внаслідок водно-паровойдістілляціі (це займає від 48 до 72 годин) замоченої заздалегідь стружкісандалового дерева, яке має вiк не менше 30 років. Стружку цю беруть іпросто з деревини сандалу і навіть з кореневої системи. Сандалове деревоначало поширюватися в тропічних районах Південної Азії, а краще всегорастеніе росте на висоті від 600 до 2500 метрів над рівнем моря. Для тогощоб виготовити 100 кг ефірного масла сандалу потрібно використовувати одну тоннуочіщенной від кори деревини. Через це дерев з кожним роком становітсязначітельно менше і ціна сандалового масла теж досить суттєва — за 1 мл700 рублів.

У складі сандалового масла міститься практично 90% санталола, а інші інгредієнти — це сантали, сантенон, тересанталол, Санта і санталон. За своєю текстурі оновязкое і щільне, має жовтуватий відтінок і трав’янисто-сургучною аромат.

Користь сандаловогомасла: застосування і лікування

Застосовують ефірна олія сандалу досить широко. З його допомогою лікують людей, його використовують для ароматизації алкогольних напоїв, вкосметіческой й парфумерної промисловості, більше того його активно використовують вкачестве репелента (прибирає біль, набряк і печіння при укусах комах).

Потрібно відзначити, що сандалове масло має яскраво вираженниепротівовоспалітельние, антисептичні та бактерицидні властивості. Воно допоможе і при захворюваннях дихальної іпіщеварітельной систем, і при зовнішніх шкірних інфекціях.

Сандалове масло надасть відхаркувальний і протівокашлевоедействіе, тому його можна активно застосовувати при риніті, бронхіті (навіть пріхроніческом), ангіні, ГРВІ та інших хворобах, які супроводжуються сухімкашлем. Відмінно допомагає сандаловоемасло при проблемах сечостатевої системи, тому що відмінно лікує цистит, вагініт, уретрит. Більше того воно має протинабрякову і мочегоннимдействіем. Якщо його регулярно застосовувати, то у чоловіків підвищиться потенція, а уженщін нормалізується менструальний цикл і збільшиться сексуальний потяг, багато хто вважає сандалове масло еротичним стимулятором.

Масло сандалу не просто так займає почесне місце средівсех масел, призначених для медитації. Як було сказано раніше воно обладаетособеннимі властивостями, завдяки яким здатне заспокоювати і розслабляти, більш того воно позбавляє від плаксивості, приносить людині спокій іуміротвореніе в стресових ситуаціях, і в той же час дарує сили, і тонізіруеторганізм. Багато фахівців стверджують, що завдяки сандаловому маслу у багатьох людей народжується творче начало, талант і з’являється відчуття особистої полноти.Также воно активно використовується при головних болях і в боротьбі сбессонніцей.

Широко використовується сандалове масло і для інгаляцій (намаленькую каструльку води беруть 3 краплі олії), аромаламп (на 20 квадратнихметров території беруть 7 крапель масла), роблять примочки і компреси, добавляютв масажне масло (на 30 грам основи беруть 8 крапель сандалу) і ванни ( на 200літров води беруть 9 крапель масла). Більше того їм збагачують винний букет — на750 мл вина додають всього 5 крапель сандалового масла. І в алкогольних напоях і в парфюмеріісандал додає аромату легкі «східні» нотки.

Не можна застосовувати сандалове масло людям, які страдаютхроніческімі захворюваннями нирок і вагітним жінкам.

Сандалове масло вкосметологіі для шкіри рук, обличчя, волосся і нігтів

Ефірна олія сандалу багатьма сторіччями використовується дляподдержанія і жіночого та навіть чоловічої краси, причому незалежно від віку.

Молоді хлопці та дівчата за допомогою сандалового масла могутізбавіть шкіру від прищів і вугрової висипки, воно відмінно заспокоює і регенеріруетклеткі епідермісу, а також його рекомендують використовувати представітельніцамженского статі, які мають жирну шкіру.

Люди більш зрілого віку можуть сміливо пріменятьсандаловое масло для розгладження сітчастих зморшок, омолодження і удаленіядряблості. Воно підтягує контури особи, освіжає і надає шкірі тонус.

У косметичній промисловості особливо шанується такаяспособность сандалового масла як відбілювання шкіри і придання їй натуральногоцвета. Більше того, сандал отлічноувлажняет шкіру. Якщо змішати ефірне масло сандалу з якими-небудь другімірастітельнимі маслами, то можна отримати лосьйон для догляду за шкірою послебрітья, так ви позбавитеся від роздратування.

Через те, що сандалове масло володіє такими волшебниміспособностямі, його можна використовувати навіть для догляду за чутливою і нежнойкожей навколо очей і для інших ділянок знежиреної шкіри.

Сандалове масло здатне відмінно доглядати за волоссям. Сього допомогою можна зміцнити, оздоровити волосся, позбавити їх від випадання іперхоті, а також змусити волосся рости. Його додають в різні шампуні, бальзами та кондиціонери, а також наносять безпосередньо на кінці гребінця іпросто розчісують волосся. Якщо робити все це в комплексі, то за оченькороткое час можна досягти хорошого результату — волосся стане здоровими і блискучими.

Масло сандалу активно використовується для боротьби з варікознимрасшіреніем вен, а також для профілактики цієї недуги. Воно здатне тонізувати м’язи венознойстенкі, покращує мікроциркуляцію крові і кровообіг, завдяки чому іпредупреждает, і запобігає виникненню такого неприємного захворювання.

У косметичній промисловості використовують сандалове маслодля виготовлення масок для обличчя, кремів, лосьйонів і інших засобів по догляду затель та обличчям. Його можна застосовувати і в чистому вигляді і поєднувати з другіміефірнимі маслами.

Маски для обличчя сефірним маслом сандала

Наприклад, якщо ви хочете трохи сповільнити процессстаренія, тоді можна зробити таку маску: візьміть 3 краплі ветівера, 3 капліладана, 1 краплю сандалу, 1 столову ложку масла жожоба. Ретельно розмішайте інанесіте на обличчя. Через п’ятнадцять хвилин заберіть зайве масло з помощьюсалфеткі і рожевої води.

А ось якщо хочете позбутися від вугрової висипки, тоді лучшевсего наносити олію тільки на місця запалення і тільки один раз в день.

Масло сандалу зможе розгладити сіточку зморшок навколо глазбистрее, ніж будь-яке інше масло, усуне набряки і сині кола. Візьміть 2 каплінеролі і 2 краплі сандалу або ж по одній краплі сандалу, масла троянди і лиметта. Нанесіть масляну суміш на обличчя на п’ятнадцять хвилин, апотом скористайтеся серветкою.

Сандалове масло усуне розпливчастість контурів особи івировняет їх. Приготуйте такий засіб по догляду за шкірою повік, губ і всеголіца: Візьміть 10 крапель ефірного масла сандалу і 10 крапель олії авокадо іліжожоба.

Відмінно підійде для зрілої шкіри маска з герані, сандалу, примули вечірньої та лиметта. Візьміть всіх масел по дві краплі. А за основу можновзять по чайній ложці блакитної глини, косметичного молочка і маслажожоба. Все добре перемішайте і нанесіть на шкіру обличчя на двадцять мінут.Потом все змийте теплою водою.

Для того щоб додати масло сандалу в ванну, його сначаланужно розвести в меді, молоці або морської солі (5-7 крапель), а потім виливають вводу. Приймати таку ванну потрібно п’ятнадцять хвилин.

Домашні духи ізсандала

У домашніх умовах ви можете приготувати відмінні духи злегка ноткою еротики. Для цього вам знадобиться масляна основа без запаху, ак ній ви вже додаєте інші ефірні мала. На 10 крапель основи потрібно взятьвсего 1 краплю ефірних масел. От і рахуйте, скільки духів ви хочете сделать.Вот приклади домішок: сандал і бергамот- по 1 краплі, жасмин і троянда — по 2 краплі; сандал і пальмароза — по 2каплі, іланг-іланг — 3 краплі, пачулі — 1капля; сандал — 3 краплі, неролі — 4 краплі, бергамот і м’ята — по 2 краплі.