Застосування ефірного масла пальмарози

Ефірна олія пальмарози добувають за допомогою водно-парової дистиляції з надземної частини рослини. Пальмароза росте в Індії і до пальм не має ніякого відношення. Росте в дикому вигляді, являє собою досить пахучу траву, виростає до 1, 5 -2 метрів у висоту. З давніх часів пальмароза культивується в Пакистані і в Індії. У наші дні виростає на Коморських островах, в Бразилії, Африці, Індонезії. Пальмароза вийшла з родини злакових (Gramineae).


Щоб отримати пальмарозовое масло, траву спочатку скошують, потім підсушують, і тільки потім трава йде на отгонку з водяною парою. Вихід досягає до 0, 5 відсотків.

До основних компонентів ефірного пальмарозового масла відносяться нерол, ліналоол, гераніол. Масло пальмарози має свій характерний запах, який чимось нагадує запах троянд, що приваблювало і продовжує привертати увагу людей.

Застосування ефірного масла пальмарози

Масло пальмарози володіє сильним антисептичним властивістю, що є його головною характеристикою для використання його в ароматерапії, особливо при запальних процесах шкіри — наривах, ранах, виразках, пролежнях.

Використовується олія пальмарози і в косметиці, яка спрямована на боротьбу з висипом вугрів, екземою, дерматитом. Масло приведе в норму потові і сальні залози, усуне важкий «аромат» нездорового секрету шкіри, додасть шкірі молодий, свіжий і здоровий вигляд. Прекрасно регенерує клітини шкіри. Крім цього масло пальмарози знаходиться в числі ідеальних препаратів призначених для інтимної косметики. Крім цього пальмарозовое масло вважається м’яким еротичним стимулятором.

Ефірне масло здатне підвищити апетит, приведе в нормальну діяльність шлунково-кишковий тракт, має здатність відновлювати кишкову флору.

А завдяки своїм здібностям регулювати в організмі обмін речовин, можна вирішити проблеми з ожирінням і целюлітом.

Масло пальмарози володіє також і тонізуючу дію, і тому його можна застосовувати при депресії, нервовому напруженні, стресах. Застосування масла пальмарози безпосередньо впливає на ЦНС, що допоможе поліпшити пам’ять, посприяє відновленню організму людини, який хворів на протягом тривалого періоду.

Масло пальмарози знайшло своє застосування в медицині, парфумерії та косметиці.

Для зняття нервової напруги рекомендується використовувати пальмарозовое масло в ароматерапії.

Способи застосування ефірного масла пальмарози

У косметології — на двадцять грам основи, за основу береться будь-який м’який крем, капаємо чотири-п’ять крапель олії пальмарози.

Ванни — п’ять-шість крапель пальмарозового масла на загальну ванну. Нагадаємо вам, що ефірні масла у воді не розчиняються, тому варто його розвести в склянці йогурту, кефіру, вершків, якщо цих інгредієнтів немає в наявності, можна розвести в невеликій кількості меду або в одній повній столовій ложці крупної солі.

Масаж — береться двадцять грам основи, додається 3-4 краплі олії. За основу беремо будь-яке жирне рослинне масло, наприклад, персикове, мигдальне, оливкова, кукурудзяна, соєва.

Аромалампа — використовується до двох крапель на 5 квадратних метрів приміщення.

Компрес — беремо нерозбавлене олія пальмарози, вологий компрес з марлі, або фланелі, або м’якого рушники і капаємо на нього 3-4 краплі олії.

Увага, призначене строго для зовнішнього застосування!